Hardlopen opbouwen

Hardlopen opbouwen

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordelingen)
Laden...
                   

Waarom hardlopen opbouwen

Je wil graag het hardlopen opbouwen maar je weet niet goed hoe of wat? Wij helpen je graag verder. Door het hardlopen op te bouwen zal je niet alleen je conditie verbeteren, je gaat ook merken dat je meer en meer energie zal krijgen. Het is ook veel gezonder om het hardlopen op te bouwen dan zomaar wat te beginnen met hardlopen. Ineens 10 km gaan lopen zonder dit goed op te bouwen kan blessures veroorzaken waardoor je langere tijd niet aan je conditie kan werken.hardlopen opbouwen

Hoe hardlopen opbouwen

Voor de mensen die nog geen ervaring hebben en willen beginnen met hardlopen is het beste om ons hardloopschema voor beginners te volgen. Dit trainingsschema zal je conditie geleidelijk aan opbouwen waardoor je in 10 weken tijd zonder problemen 5 km kan lopen.

Voor de mensen met meer ervaring hebben we ook hardloopschemas gemaakt om je conditie te verscherpen. Zo zijn er trainingsschemas voor de 10 km, halve marathon en marathon. Let op: de hardloopschemas voor de halve marathon en marathon zijn voor gevorderden.


Met 2 a 3 keer in de week hardlopen te gaan opbouwen zal je binnen de maand al merken dat je conditie snel vooruitgang boekt en dat je betere prestaties neerzet. Luister wel altijd naar je lichaam. Voel je ergens pijn, neem dan extra rust zodat je spieren kunnen herstellen.

Tips hardlopen opbouwen

De gouden tip die je altijd moet toepassen tijdens het hardlopen: luister naar je lichaam, forceer je niet! Beter voorkomen dan genezen. Heb je een blessure, dan kan je weer opnieuw beginnen met het opbouwen van je conditie. Alleen jijzelf kent je eigen lichaam en weet wanneer je je aan het forceren bent.

Hardlopen opbouwen gaat nog sneller door af en toe een intervaltraining in te lassen. Het is bewezen dat hardlopers die interval trainen sneller conditie opbouwen dan hardlopers die nooit doen aan intervaltrainingen.

Zoek een partner in jouw categorie om samen te gaan hardlopen. Dit werkt heel motiverend en resulteert in betere prestaties en een snellere opbouw van je conditie. Neem al onze andere hardlooptips eens door om het hardlopen leuker en comfortabeler te maken. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *