Hardlopen en buikspieren

Hardlopen en buikspieren

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordelingen)
Laden...
                   


Vele mensen dromen van mooie buikspieren, maar deze zijn niet altijd zo eenvoudig om te ontwikkelen. Bij de ene persoon ontwikkelen de buikspieren sneller en moeten ze minder buikspieroefeningen doen om mooie strakke buikspieren te krijgen. Bij de andere duurt het wat langer en moeten ze meer moeite doen om mooie en stevige buikspieren te ontwikkelen.

Waarom buikspieren zo belangrijk zijn bij het hardlopen

Vele hardlopers weten niet dat stevige buikspieren noodzakelijk zijn bij het hardlopen. Meer buikspieren zorgen voor meer stabiliteit in je romp. Dit zorgt niet alleen voor minder blessures maar je prestaties zullen ook verbeteren als je aan buikspieroefeningen doet. Minder buikspieren zorgt dus voor minder stabiliteit in je romp waardoor je onder andere rugklachten kan krijgen. Door de instabiliteit in je romp zullen de andere delen van je lichaam dus meer belast worden waardoor je meer kans hebt op lies, knie en hamstringproblemen.

De efficiëntste en beste buikspieroefeningen

Je kan vele buikspieroefeningen doen en maar weinig resultaat zien. Dit komt omdat bij de meeste mensen het vet makkelijk in de buik opgeslagen wordt. Daarom is het belangrijk dat je de juiste buikspieroefeningen doet die het meeste resultaat opleveren op korte termijn. We hebben enkele goede en efficiënte buikspieroefeningen voor jullie verzameld. Enkele voorbeelden:

Buikspieroefening 1: Planken

Buikspieroefening planken
Rust op je onderarmen, strek je benen en houd je benen een 20-tal cm uit elkaar. Zorg ervoor dat je ellebogen een rechte lijn vormen met je schouders. Dit om te voorkomen dat je schoudergewrichten worden overbelast. Het is belangrijk om je rug niet hol of bol te maken. Je lichaam moet in een zo goed mogelijke rechte lijn liggen. Span nu je bil en buikspieren op en houd deze positie 15 seconden aan. Pak een 30-tal seconden rust en doe dit opnieuw. Heb je al wat buikspieren en voel je je buikspieren niet branden? Houdt deze positie dan een langere tijd aan. Je zal al snel merken dat dit één van de beste buikspieroefeningen is die er bestaan. Combineer deze oefening met het hardlopen (enkele keren in de week) en je zal al in enkele weken tijd merken dat je prestaties verbeteren.

Buikspieroefening 2: Pulse up

pulse up buikspieroefeningDit is de beste buikspieroefening als het gaat om de onderste buikspieren. Ga op je rug liggen met je handen onder je billen of langs je lichaam. Breng nu je benen 90° omhoog (liefst gestrekt). Dit is je startpositie. Span vervolgens je buikspieren op en beweeg je benen omhoog zodat je billen en heupen een 15-tal cm omhoog komen. Ontspan je buikspieren en ga terug naar je startpositie. Je armen blijven gedurende de hele oefening op de grond. Probeer deze beweging 8 keer (of meer indien mogelijk) te doen en herhaal dit 4 keer. In het begin zal dit zwaar zijn maar je zal al snel merken dat je op een paar weken tijd al stevigere buikspieren hebt.

Buikspieroefening 3: Reverse crunche

reverse crunche buikspieroefeningGa plat op je rug liggen met je armen langs je lichaam. Kijk recht naar het plafond, buig je benen tot 90° en houd je voeten ongeveer 10 cm van de grond, dit is je startpositie. Span je buikspieren op en breng je benen richting je borst. Vervolgens lift je je benen iets omhoog waardoor je heupen iets van de grond komen. Ga dan terug naar je startpositie zonder dat je voeten de grond raken. Probeer 3 sets te doen van 10 herhalingen. Kan je meer? Probeer dan eens 3 sets van 20 of 30 herhalingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *