Beginnen met hardlopen

2 minuten

Waarom beginnen met hardlopen?

Er zijn mensen die willen beginnen met hardlopen om zijn of haar conditie op te bouwen, anderen doen dit dan weer om af te vallen. Maar er zijn zoveel meer voordelen van hardlopen. Eens dat je begonnen bent en alle voordelen ervaart wil je niet meer stoppen. Wil je ook graag beginnen met hardlopen? Gebruik dan dit hardloopschema voor beginners.

 

Voordelen hardlopen

1. Hardlopen zorgt voor meer energie. Loop je 2 à 3 keer in de week, dan zal je al binnen de maand voelen dat je lichaam meer energie krijgt.

 

2. Hardlopen = ontstressen! Een uurtje hardlopen is goed voor je geest, even weg van alles en je voelt je weer beter in je vel. Ook zou het een goede remedie zijn tegen depressies en angsten.

 

3. Het is gratis! Je kiest wanneer je gaat lopen en het kost je niets. Het enige wat je in huis moet halen zijn goede loopschoenen.

 

4. Het is bewezen dat van hardlopen je geheugen verbetert. Sterker nog, het zou zelfs helpen tegen dementie en Alzheimer.

 

5. Je traint je buik, benen en billen. Ook je spieren en pezen worden sterker.

 

6. Voor de vrouwelijke hardlopers: Je zal minder last hebben van menstruatiepijn.

 

7. Een 2 à 3 keer in de week lopen zal je levensverwachting doen stijgen. Let wel op: teveel en altijd tot je limiet lopen is dan weer niet goed voor je. Gouden Tip: Luister altijd naar je lichaam!

 

8. Van hardlopen ga je gezonder eten en dus minder vettig eten waardoor je veel gezonder door het leven zult gaan. Voor mensen die graag willen afvallen is hardlopen ideaal.

 

9. Het is goed voor bloed en hartvaten. Je bloed zal beter circuleren waardoor er meer zuurstof naar de delen van je lichaam gestuurd worden en er sneller afvalstoffen afgevoerd worden.

 

10. Als je af en toe (enkele keren in de week) hardloopt zal je beter kunnen slapen en opstaan.

 

12. Voor je wil beginnen met hardlopen neem je best even onze hardlooptips door.

Benjamin Sergeant

Benjamin Sergeant

Benjamin Sergeant is een toegewijde hardloper met een passie voor lange afstanden. Hij begon met hardlopen als een manier om fit te blijven en al snel groeide het uit tot een belangrijk onderdeel van zijn leven. Hoewel hij geen professionele atleet is, heeft Benjamin deelgenomen aan talloze halve marathons en zelfs enkele volledige marathons. Hij deelt graag zijn ervaringen, trainingsadvies en tips voor hardlooproutes met anderen die dezelfde passie delen. Daarnaast schrijft Benjamin ook regelmatig artikelen over hardlopen en deelt hij zijn kennis en inzichten om anderen te inspireren en te helpen bij het bereiken van hun hardloopdoelen.

Waar ben je naar op zoek?